Vážíme si Vaše soukromí

Soubory cookie se používají na ukládání nastavení a předvoleb, na statistiku a analýzu uživatelského správání, poskytování funkcí sociálních sítí a personalizaci obsahu a reklam. Souhlas poskytujete společnosti AUTOCAR - Ťažné zariadenia, s.r.o.

Zásady ochrany soukromých údajů

Blog autocar

Na našem blogu naleznete články o všem, co se týká tažných zařízení, přívěsných vozíků a přepravníků, nosičů kol, střešních nosičů a střešních boxů a našeho dalšího sortimentu.

Kategorie : Autocar
Jak správně vybrat nosič na kola?

Jak správně vybrat nosič na kola?

V první řadě je velmi důležité uvědomit si, jaké typy kol chcete na nosiči převážet. Ať jde o klasická kola, nebo elektrokola, která jsou konstrukčně větší a hlavně těžší. Třeba si proto uvědomit, jaký průměr rámu má kolo, podobně nelze zapomenout na maximální zátěž, kterou ten který nosič má.

 

Nosnost nosičů na kola totiž není stejná a opravdu Vám nedoporučujeme nosič přetěžovat. Nemuselo by to dobře dopadnout a počítáme, že by nikdo nechtěl sbírat kola kdesi na dálnici. Maximální zátěž nosičů se pohybuje od 30 do 60 kg.

 

Dalším důležitým aspektem při výběru nosiče kol na tažné zařízení je vědět, kolik kol potřebujete na nosič naložit. Zvažte, zda budete chtít do budoucna převážet i více kol. Jsou nosiče, kde naložíte max. 4 kola, k jiným je možnost dokoupení adaptéru na třetí, resp. čtvrté kolo.

 

Některé typy nosičů na tažnou kouli se dodávají bez lišty osvětlení a držáku SPZ. Proto je důležité při výběru takového typu nosiče na kola dokoupit právě ještě zmiňovanou lištu osvětlení s držákem SPZ-ky, což je nezbytné z legislativního hlediska.

 

Mnozí se často ptají na sklopnou funkci nosiče kol, s čímž souvisí i zavírání zadních dveří. Drtivá většina nosičů, kterými disponujeme, sklopnou funkci má a standardně lze kufrové dveře otevřít. Větší pozor při výběru si dejte zejména u větších VAN-ek nebo typů automobilů, jejichž zadní dveře se otevírají do boku (např. Citroen Berlingo, Peugeot Partner apod.). V těchto případech jednoznačně doporučujeme navštívit některou z našich prodejen v Ivachnové, v Senci, nebo v Prešově, fyzicky nasadit nosič na tažnou kouli a vyzkoušet otevírání zadních dveří po sklopení nosiče.

 

Při této příležitosti Vám náš vyškolený personál podrobně vysvětlí, jak nosič na kouli nasazovat a možnosti složení konkrétního nosiče na kola.

 

Nezapomínejte také na uskladnění nosiče kol. Ne všechny lze složit a pohodlně uskladnit v menších prostorách, nebo v kufru Vašeho auta. U každého nosiče naleznete i jeho rozměry po složení, což Vám může pomoci v případě, že nemáte možnost přijít k nám na jeden z provozů a přesvědčit se osobně.

 

Nejméně důležitá, no mnohokrát rozhodující je možnost uzamykání kol o nosič a samotný nosič o tažné zařízení. O této funkci Vás bude ochotně informovat náš personál a rovněž Vám uzamykání při osobní návštěvě i předvede.

 

Při koupi nezapomínejte na elektroinstalaci. Většina nosičů má již 13/8 pólovou elektroinstalaci. Znamená to, že zástrčka nosiče má 13 pinů, avšak jen 8 plně zapojených. Právě 8. pin rozšiřuje zástrčku o zpátečku, která musí u nosičů již svítit. Uvědomme si, že při založeném nosiči na tažném zařízení nám nosič nahrazuje zadní světla.

 

V případě, že již tažné zařízení máte, je namontována 7 pólová elektroinstalace a nemáte zájem o předělání elektřiny na 13/8 pólovou elektroinstalaci, je možnost zakoupení si nosiče se 7 pólovou zástrčkou. U každého nosiče kol na naší stránce je tato informace uvedena. Kdybyste měli velký zájem o koupi nosiče s 13/8 pólovou zástrčkou, je možnost dokoupení redukce (7/13). Ovšem upozorňujeme, že v tomto případě Vám zpátečka na nosiči nebude svítit.

 

Doufáme, že jsme Vám tímto článkem alespoň o něco usnadnili rozhodování. V případě dalších dotazů se na nás neváhejte obrátit, ať už telefonicky, e-mailem nebo osobně na některém z našich provozoven v Ivachnovej, v Senci, nebo v Prešově.

Těšíme se na vaši návštěvu.