Vážíme si Vaše soukromí

Soubory cookie se používají na ukládání nastavení a předvoleb, na statistiku a analýzu uživatelského správání, poskytování funkcí sociálních sítí a personalizaci obsahu a reklam. Souhlas poskytujete společnosti AUTOCAR - Ťažné zariadenia, s.r.o.

Zásady ochrany soukromých údajů

Blog autocar

Na našem blogu naleznete články o všem, co se týká tažných zařízení, přívěsných vozíků a přepravníků, nosičů kol, střešních nosičů a střešních boxů a našeho dalšího sortimentu.

Jaký typ elektroinstalace k tažným zařízením je ten správný?

Jaký typ elektroinstalace k tažným zařízením je ten správný?

Při výběru vhodného typu elektroinstalace je dobré vědět účel využití Vašeho tažného. Někdo potřebuje tažné jen k tažení nebrzděných přívěsů, jiní využívá nosič kol a v neposlední řadě lze táhnout obytný přívěs.

 

U všech možností využití tažného je důležitý výběr správného typu elektroinstalace.

 

 Výběr je poměrně jednoduchý – 3 typy:

    • 7 – pólová – vhodná pro využívání základních funkcí přívěsu (obrysová a brzdová světla, směrovky a mlhovky). Tento typ je určen pro tahání malých nebrzděných přívěsů s nosností do 750 kg.

    • 13/8 - pólová - "neplnohodnotná" 13 pinová elektrika, která má zapojených 8 pólů. Přidán 8 pól je spojen s používáním zpátečky. Tento typ je vhodný pro využívání nosiče kol a přívěsné vozíky nad 750 kg.

    • 13 – pólová – rozšířena o stálý proud a dobíjení. Využívá se zejména při tahání obytného přívěsu, karavanu.