Vážíme si Vaše soukromí

Soubory cookie se používají na ukládání nastavení a předvoleb, na statistiku a analýzu uživatelského správání, poskytování funkcí sociálních sítí a personalizaci obsahu a reklam. Souhlas poskytujete společnosti AUTOCAR - Ťažné zariadenia, s.r.o.

Zásady ochrany soukromých údajů

Blog autocar

Na našem blogu naleznete články o všem, co se týká tažných zařízení, přívěsných vozíků a přepravníků, nosičů kol, střešních nosičů a střešních boxů a našeho dalšího sortimentu.

Tohle byste měli vědět o našich tažných zařízeních

Tohle byste měli vědět o našich tažných zařízeních

V naší nabídce je hned s několik známých evropských značek tažných zařízení, které jsou velmi vyhledávané a co je nejdůležitější, všechny jsou homologovány pro evropský trh.

Ale zpět k věci. Značky v naší nabídce jsou AUTO-HAK, Westfalia, Bosal, Brink, GDW a Aragon. Jednou z věcí, které mají tito výrobci společné, je prášková povrchová úprava tažných zařízení - KOMAXIT.

Jedná se o černou vypalovanou barvu. Komaxit je vysoce odolný proti poškrábání, nárazům (např. štěrku, kamínků apod.). A odolá i proměnlivým povětrnostním podmínkám, s čímž souvisí i antikorozní vlastnosti výrobků. 

Navzdory výhodám komaxitu, aby vydrželo co nejdéle a v co nejlepším stavu je dobré se o něj patřičně postarat. Přeci jenom tažné zařízení je určeno hlavně pro zátěž v podobě přívěsného vozíku nebo nosiče kol a podobně a ne jako dekorace. Doporučujeme proto po každém použití důkladně povrch očistit - odmastit jeli třeba a použít plastické mazivo.

Každopádně, našim produktům natolik důvěřujeme, že máte u nás na tuto povrchovou úpravu záruku ne 2, ale až 5 let.

To, jaké následky mohou vzniknout při ignorování správné péče o tažné zařízení Vám přiblížíme v přiložených videích pod článkem, kde je jasně vidět, že tažná koule je značně poškozena a tedy vzniká vůle při zapojení přívěsného vozíku.

Při péči o tažné zařízení myslete také na záslepky do korpusů. Po složení tažné koule zůstává na tažném zařízení otvor. korpus, který je třeba za každých okolností zakrýt již zmiňovanou záslepkou, aby se Vám do něj nedostaly nečistoty a následně nevznikly problémy se zakládáním koule.