Vážíme si Vaše soukromí

Soubory cookie se používají na ukládání nastavení a předvoleb, na statistiku a analýzu uživatelského správání, poskytování funkcí sociálních sítí a personalizaci obsahu a reklam. Souhlas poskytujete společnosti AUTOCAR - Ťažné zariadenia, s.r.o.

Zásady ochrany soukromých údajů

Blog autocar

Na našem blogu naleznete články o všem, co se týká tažných zařízení, přívěsných vozíků a přepravníků, nosičů kol, střešních nosičů a střešních boxů a našeho dalšího sortimentu.

Kategorie : Autocar
Osvětlení přívěsu - vidět a být viditelný

Osvětlení přívěsu - vidět a být viditelný

Výměnu nefunkční žárovky přívěsu zvládne s lehkostí každý alespoň průměrně zručný uživatel.

 

Co potřebujete k výměně?

 

Jediným potřebným nástrojem k výměně je šroubovák. Před výměnou je dále třeba si pořídit příslušnou žárovku. Doporučujeme zakoupit sadu žárovek ve které naleznete všechny potřebné žárovky nacházející se na přívěsu. Sadu žárovek pro přívěsný vozík můžete zakoupit iu nás na e-shopu nebo na některém z našich provozoven v Ivachnové (Ružomberok), v Senci, nebo v Prešově.

 

Popis použitých žárovek:

 

  • 21/5W Dvouvláknová - potkávací a brzdové světlo - spodní strana žárovky má 2 kontakty.

  • 21 W Jednovláknová – směrové nebo mlhové světlo

  • C5W Jednovláknová (sulfid) – osvětlení RZ

 

Chceme upozornit na poměrně častou situaci nejen u přívěsů, ale i aut, kdy si uživatel zamění dvouvláknovou žárovku za jednovláknovou. Tedy místo 5 W obrysové žárovky svítí 21 W a oslňuje tím řidiče za ním.

 

Samostatná výměna spočívá v demontáži krytu světlometu, následně lze vypálenou žárovku vyměnit. Žárovku demontujeme zatlačením a následným otočením. Při osazování nové žárovky postupujeme opačným postupem než při demontáži.

 

Tento postup platí u světlů s klasickými žárovkami. Pokud máte nefunkční světla typu LED není možná výměna samostatně nefunkční části světlometu tzn. je zapotřebí nový světlomet.

V případě, že máte světlo poškozené nebo jinak nefunkční a nesouvisí to se žárovkami neváhejte využít naší široké nabídky světlometů.